Hoe maak je een perfecte pizza?

Wie houdt er niet van pizza? De perfecte combinatie van deeg, saus en kaas, het is geen wonder dat dit gerecht een wereldwijde favoriet is geworden. Hoewel er veel manieren zijn om een pizza te maken, zijn er een paar belangrijke stappen die je kunt volgen om ervoor te zorgen dat je pizza er elke keer weer heerlijk uitziet. Dus verwarm je oven voor en maak je klaar om te leren hoe je thuis een heerlijke pizza bakt!

Ingrediënten

Voordat we beginnen, verzamelen we de ingrediënten die je nodig hebt om je pizza te maken. Voor het deeg heb je bloem, gist, suiker, zout, olijfolie en warm water nodig. Voor de saus heb je tomaten uit blik nodig (geplet of heel), knoflook, zout, peper, suiker en gedroogde oregano. En voor de topping heb je mozzarella en Parmezaanse kaas nodig. Je kunt ook andere toppings toevoegen, zoals pepperoni, worst, champignons, uien of paprika. De toppings zijn natuurlijk naar smaak toe te voegen.

Instructies

1) Begin met het maken van het deeg. Meng in een grote kom de bloem, gist, suiker en zout. Voeg de olijfolie en het warme water toe en meng tot alles gecombineerd is. Kneed het deeg ongeveer 10 minuten tot een gladde bal. Bedek het deeg met een vochtige handdoek en laat het 30 minuten rusten op een warme plaats.
2) Terwijl het deeg rust, maak je de saus. Meng in een middelgrote pan op matig vuur de tomaten (geplet of heel), knoflook, zout, pepersuiker en oregano. Laat ongeveer 15 minuten sudderen tot de saus iets is ingedikt. Zet opzij om af te koelen
3) Verwarm je oven voor op 200 graden (of zo heet mogelijk). Als je een baksteen of staal hebt, zet die dan ook in de oven om voor te verwarmen
4) Als het deeg 30 minuten heeft gerust, verdeel het dan in twee ballen. Gebruik je handen of een deegroller op een met bloem bestoven oppervlak om elke bal plat te maken tot een cirkel van 12 inch
5) Verdeel de helft van de saus over elke deegcirkel en laat een rand van een halve centimeter over. Strooi mozzarella en Parmezaanse kaas over elke pizza. Voeg eventueel andere toppings toe
6) Plaats de pizza’s in de oven (bij gebruik van een baksteen of staal , schuif ze op het voorverwarmde oppervlak ) . Bak gedurende 10-15 minuten tot de korst goudbruin en krokant is en de kaas gesmolten en bubbelend
7) Snijd in plakjes en serveer onmiddellijk ! Geniet ervan!

Thuis een heerlijke pizza maken is makkelijker dan je denkt! Volg gewoon deze eenvoudige stappen en je geniet in een mum van tijd van een stuk (of twee!) gloeiend hete taart. Smakelijk eten!

Andere berichten uit deze categorie

5 soorten potten en pannen die onmisbaar zijn in de keuken

Lees dit artikel

Zo maak je thuis makkelijk en snel crème fraîche

Lees dit artikel

De pros en cons van shared dining

Lees dit artikel